Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е различна

...
Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е различна
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Оптимист съм, че в най-кратки срокове ще имаме задържани за отвличането на Адриан Златков

Съществуват проведени незаконни групи по най-различни действия, но престъпността е друга от метода по който е била структурирана преди 7-8 години. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по " Хоризонт " шефът на Главната дирекция за Борба с проведената престъпност основен комисар Ивайло Спиридонов. Сегашните групировки " са се специализирали в избрана активност ", регистрира той, само че акцентира, че към този момент няма силови групировки. Съществуват групи в съвсем всеки един район, които тормозят локалното население и това е една от главните ни задания да отстраняваме тези групи.
Директорът на ГДБОП се надява напълно скоро да има арестувани за отвличането на 25- годишния Адриан Златков.  

Отвличането на Адриян Златков беше реалност. В Министерство на вътрешните работи има основан екип за работа и този екип е от най-хубавите чиновници от безусловно всички оперативни структури. Екипът, все още, работи сносно . Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай - това, което знам, че сътрудниците са достигнали. Надявам се в най-кратки периоди да имаме и арестувани!

Българските нарушители „ не странят от интернационалната проведена престъпност “ заключи основният комисар. В трафика на опиати да вземем за пример има доста забъркани, само че главно на ниско и приблизително равнище:

Основно по линия на трафика на кокаин, български жители са забъркани в логистиката - пренасането през океана, в следствие с моторни транспортни средства, преместване на парични средства и по този начин нататък...
В момента в страната се създават дребни количества амфетамини, предопределени главно за продажба у нас, разяснява още Спиридонов. ГДБОП има информация, че българи не престават да вземат участие в интернационалния трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа

Спиридонов посочи че контрабандата в страната е намаляла за поредна година и към този момент е към 7%. Около 65-70% от контрабандния импорт в страната е на цигари и по тази причина главните старания в битката с контрабандата са ориентирани натам.   Основно цигарите идват от Гърция, Турция, Македония и Сърбия. Забелязва се и явлението „ мравчена търговия “ – цели семейства от пограничните региони минават границата по няколко пъти дневно и всякога внасят малко количество цигари, които са по-евтини в прилежащите страни поради по-малкия данък.

Директорът на ГДБОП регистрира, че формираните досъдебни производства са в пъти повече, откогато структурата е върната в Министерство на вътрешните работи през 2015-а.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР